Tags toevoegen aan foto’s

Fijn dat jullie willen helpen met het toevoegen van tags aan foto’s. Om de foto’s doorzoekbaar te maken werken we met tags. Elke tag bij een foto refereert aan een zoekterm. Een zoekterm kan op zijn beurt wel meerdere tags omvatten.

Hoe voeg je een tag toe?

Allereerst krijg je een account met toegang tot WordPress. Hierin kan je alle berichten, pagina’s en foto’s terugvinden. Aan de linkerkant van je scherm klik je op “Media”

Tags toevoegen 1

Vervolgens zie je een overzicht van alle foto’s. Je kunt hier een random foto toevoegen en met de pijltjestoetsen links en rechts door alle foto’s heen bladeren. Klik op een willekeurige foto en je zult bovenin de bestandsnaam zien. Dit nummer refereert naar de fotoboeken. Helaas zaten niet alle dia’s op de juiste plek dus een getal kan soms één of twee cijfers afwijken. Vaak wordt dit duidelijk als je bezig bent en hetgeen op de foto’s komt niet overeen met de fotoboeken. Uiteraard aan jou dan om dit te corrigeren.

Tags toevoegen 2

Vervolgens kan je zien of er al tags staan bij deze foto. Staan er nog geen tags bij, dan kan je ze invullen. Staan er al wel tags, dan is iemand je voor geweest en hoeft deze foto niet meer.

Tags toevoegen 3

Zie je een foutje in de tags, pas het dan gerust aan. Uiteindelijk kunnen we er met zijn allen iets moois van maken! Zonder tags zijn de foto’s aan de voorkant namelijk niet zichtbaar. Dus het is van belang dat bij elke foto de juiste tags ingevuld worden. Twijfel je, of staat er niets in het fotoboek? Laat de tags dan leeg voor iemand die wellicht wel weet wie er op de foto te zien is.

Waar moet je op letten?

Bij het toevoegen van tags aan foto’s is het belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Dit om de zoekfunctie van de website zo optimaal mogelijk te laten werken. Hierdoor moeten tags altijd aan bepaalde regels voldoen:

  • Tags zijn niet hoofdlettergevoelig, dus je mag hoofdletters gebruiken als je dat fijn vindt, maar dat hoeft niet persé.
  • Tussen elke tag moet een komma staan.
  • Voor- en achternamen moeten los van elkaar in tags gezet worden.
  • Probeer ook te omschrijven wat er nog meer op de foto te zien is.

Voorbeelden

Als we de tag “Mieke Felix” toevoegen dan komt deze foto enkel naar voren als iemand exact “Mieke Felix” intypt. Voegen we de tags als volgt toe: “Mieke, Felix” Dan komt deze foto naar boven als iemand zoekt op “Mieke”, “Felix” of “Mieke Felix”.

Plaats een reactie